Historie

Vše začalo, že se sešlo pár chytrých hlav a řeklo si "dost, je na čase změnit florbalovou historii". Název zněl jasně JZD Drobjenas!

Lví podíl na tom neměl nikdo jiný než Mikulaš "Miki" Peths , legendární kapitán Orcy Krnov. Spolu s ním ještě Matěj "OTIT" Lhoťan, který je hráčem AC Sparta Praha a Jan "Jeník" Peths, který se proslavil v pražské soutěži jako skvělý bek.

Všichni tři byli fyzicky vybavení velmi dobře - ne nadarmo běhali orientační běh za SK OB Hobes Horní Benešov. Znali se i ze společného působení v FBC Orca Krnov. Studentské a posléze pracovní povinnosti pak však změnily chod dějin a Jeník a OTIT začali hrát za pražský klub FBC Sportcentrum 2000 Praha. I díky nim se v sezoně 2006/2007 slavil postup.

První prověrkou byl turnaj ORCA WINTER CUP 2006. Turnaj ukázal, že se tým teprve sehrával. Navíc prohra na nájezdy nás odsoudila na poslední 6.místo.Velký dík patřil našim fanouškům, kteří nás po celou dobu turnaje neustále povzbuzovali a hnali dopředu i za nepříznivého stavu.

Po tomto turnaji si díky skvělým výsledkům řekli o dres další - krnovský hokejový sniper Štěpán "Štěpik" Lhoťan, freestylová dáma s prknem či hokejkou Marta "Mauti" Hučínová, skvělá golmanka a jindřichovská zeď Jana "Bele" Benešová a v neposlední řadě kapitánka "mužstva" Lucie " Luca" Lustigová.

S těmito posilami jsme vstupovali na ORCA SPRING CUP 2007. První lajnu tvořil Miki, Mauti, Lucilla. Druhá lajna byla ve složení OTIT, Štěpik, Jenik. Záda nám kryla Bele. V tomto turnaji se nám podařilo vyhrát nad AF Karlovice a remizovat s Teepečkama, ale další čtyři prohry nás odsoudili do playdown turnaje. Druhý den jsme začali ve velkém stylu dvěmi výhrami nad AF Karlovice a poté přišla prohra a výhra s Teepečkama. Díky temto zápasům jsem skončili na pěkném 5. místě

Turnaj JENÍK OPEN 2007 se konal při příležitosti oslavy narozenin našeho zadáka Jeníka Pethse, který oslavil 26 let svého narození a tudíž se bral spíše jako exhibiční... Toto nebyla jediná zvláštnost turnaje, protože každým tým musel mít na soupisce alespoň jednu osobou druhého pohlaví (slečnu či ženu, pozn. redakce) a po celý turnaj se střídali jen dva brankáři.
Náš tým se nenacházel v úplném složení a to díky naši kaskadérce Martě, proto jsme museli povolat na hostovaní ostravského borce Pečnika, který se prezentoval na turnaji jednou brankou.

Turnaj jsme brali spíše jako zpestření prázdnin a nejméně polovina týmu se už viděla na after party u Jeníka:). Ze šesti odehraných zápasů se nám nepodařilo ani jednou zvítězit. Za zmínku stojí snad jen prohry se Saigonem (později se tento tým umístil na druhém místě turnaje), kde jsme sahali aspoň po bodu..

Po skončení turnaje pokračovaly oslavy na dnes již kultovním místě v dějinách krnovského florbalu a sice na zahrádce Bokače a Ladíka (tímto jim děkujeme za jejich vstříctnost). Na této akci nebyli jen hráči turnaje, ale také nejnovější fanda Drobjens - kofolový odborník Roman "Roža" Vrbas, který se Štěpikem nasadil pekelné tempo. Všem však vrtalo hlavou, jaktože na této akci chybí populární drinker OTIT. Později se všem ulevilo, když zjistili, že se musel zdržet, jelikož byl povolán koučem Brantice United Karlem Rosíkem na mistrovské utkání v Karlovicích (Brantice United zvítězili 3:0 a OTIT se tam dokonce střetl z Marianem Nováčkém, znamým freestalovým borcem, působícím v Orce a AF Karlovice). Když se Dostavil OTIT na místo určení, vypukl takzvaný lahváčový scorelauf. Kdo zvítězil se však už nikdo nedozví... :) O live koncert ala Jarek Nohavica se postaral zpívající maturant Martin "Peki" Velička a také skvělý muzikant Tom "Alyjen" Hradil... Hostem večera byl pak bývalý reprezentant krnovského florbalu Antonín "Atonda" Žáčků.

Na ORCA WINTER CUP 2007 naše řady posílila golmanka Klára "Toukli" Rohová a Monika "Monja" Petřeková hrajíci za juniorky respektive ženy krnovské Orcy. Hned první zápas nám vyšel skvěle, když jsme porazili Mizery 8:0. Pak to ovšem bylo jako na houpačce a opět na nás zbylo jen playdown. Druhý den jsme třikrát odcházeli s rukama nahoře a dvakrát jsme sklopili hlavy, když jsme prohráli tím nejtěsnějším rozdílem jedné branky. Nesmíme opomenout na zápas proti Drsonius Team, když jsme dvěma brankami v posledních 30 sekundách otočili zápas na 5:4. Klobouk dolů celému týmu. Střelecky se vydařil turnaj bratrské dvojici OTIT - Štěpik, kteří dali 24 branek z 33 celého týmu.

Prvenství nám tak patřilo aspoň v publiku a to díky našim skvělým a věrným fanouškům, kteří vyvěsili opět transparenty :)

Věřím, že se JZD Drobjenas budou zápas od zápasu zlepšovat - úkol zní jasně -PLAY OFF!

by OTIT

Žádné komentáře: