Jak jsme hráli na Orca Winter Cupu

Legenda krnovských turnajů JZD Drobjenas opět zavítala na florbalová kolbiště. Na úvod je třeba zmínit, že ne v celé své síle a kráse, jelikož nám chyběli oba bratři Lhoťanové a Lucka Lustigová. Nicméně jsme nesložili zbraně, povolali posilu a vydali se bojovat v této sestavě: Bele – Jenik – Miki Joy, Marta, Monja a turnajová posila VeVe.

V základní skupině hned v prvním zápase narážíme na Lahvacz Team, parta brněnských florbalistů povolaná krnovským odchovancem Jardou Hlaváčkem a doplněna o Andreu Bořuckou patří mezi užší okruh favoritů. V zápase držíme krok se soupeřem do půlky zápasu, kdy dokonce vedeme 3:2, pak ale favorit zařazuje o dva rychlostní stupně výše a koriguje výsledek na konečných 7:3 ve svůj prospěch. Druhý zápas nás čeká proti pohodové patě kluků jež si říkají Chachaři, ačkoli tomu výsledek 1:4 z našeho pohledu moc nevypovídá hrajeme vcelku vyrovnaný zápas, bohužel bez gólového efektu a tak si tři body odnáší sympatický soupeř. Toto utkání osobně považuji za možná nejsympatičtější které jsem sehrál na tomto turnaji, jak po stránce sportovní tak také Fair – play. V následujícím utkání jsme narazili na již známý tým Baggers Rýmařov, po nepřesvědčivém výkonu končíme s prohrou 1:5. Zápas o všechno nás čeká s tradičním soupeřem, Karlovicemi. Po tuhé bitvě prohráváme o jednu branku 2:3. Výsledky v základní skupině nás posunuli bohužel opět do play – down a již tradiční cíl, play – off zůstal opět nenaplněn.

V zápasech skupiny play – down, narážíme na Orca Dorost, poté co náš tým trápí koncovka bohužel prohráváme se soupeřem který v poli nehrál lépe, ale dal více branek 3:5, florbal se hraje na góly a tak nezbývalo než hájit svou florbalovou čest v souboji s Gentleman Teamem v jehož řadách se objevuje spousta známým harcovníků krnovských florbalových turnajů. Florbalové drama končí stavem 4:3 pro náš tým, poté co Miki Joy proměnil trestné střílení nařízené asi půl minuty před koncem duelu.

Závěrem je třeba ocenit vítězství Lahvácz Teamu, jež bylo zcela zasloužené a také pogratulovat všem hráčům, kteří získali individuální ocenění, díky Monice Petříkové jsme měli i my zastoupení mezi oceněnými. V neposlední řadě, je třeba za organizačně skvěle zvládnutý turnaj týmu pořadatelů, který tradičně odvedl skvělou práci. Díky.

Brothers everywhere - raise your hands into the air
We're warriors, warriors of the world
Like thunder from the sky - sworn to fight and die
We're warriors, warriors of the world


by Jenik

Žádné komentáře: