Orca Winter Cup 2010 - den poté...

Vstávám v šest ráno, je pondělí a bolí mě celé tělo v obýváku pěje Otit (ano, spal u nás z neděle na pondělí - bylo i pivo :)) jednu známou písničku od Jarka Nohavici ve smyslu že má zdraví na cucky :). U postele stojí náš Bruce a zírá na mě s pohledem ve smyslu, stávej srabe jdeme ven, šourám se, cestou oblíkám a jdeme…

A proč takovéto ráno vůbec je? Protože celý víkend se honíme za tím děrovaným nesmyslem a pořád nás to zřejmě baví, nebo ještě spíš nás to baví čím dál víc, když se nám i občas daří jak nyní budu psát, ale nejen o tom.

Vše začíná už ve čtvrtek kdy u nás spí Mates před páteční cestou do Krnova, pár piv a panák nezaškodí, doladíme sestavu a jdeme spát. Ráno po krátkém intermezzu razíme směr Krnov. Moc to nehrotím, je namrzlo a tak jsme v Krnově až po téměř čtyřech hodinách jízdy :) Večer příprava v rodinném kruhu a krátká návštěva Base Campu u Halfarů :).

Je sobota ráno, můžu spát, hrajeme až po obědě, tak odpočívám, snídám, obědvám, beru vak a hurá směr hala na Jiráskově ulici, tam se prý něco bude dít. A taky že dělo.

První zápas hrajeme s kluky z Jeseníku, říkají si Dizgrafix a jsou favoritem skupiny a tak nastupujeme s lehkým respektem. Utkání se vyvíjí slibně, jdeme do vedení a po tuhé bitvě nakonec prohráváme 2:3, nutno podotknout že soupeř byl lepší, nicméně jsme ho slušně pokousali.

Druhé utkání a již snad tradiční derby s Karlovicemi, pro samého Nováčka se nebylo kam hnout :) a na hřišti bitva jako u Slavkova. Zápasy s Karlovicemi patří vždy k herně vyrovnaným a mají i patřičný náboj, soupeř nám bohužel bere vedení a otáčí zápas na konečný stav 3:1 v jeho prospěch.

V třetím a rozhodujícím dějství hrajeme s Infinity, taktika je jasná, nesmí projít za žádnou cenu. Taky že neprošli, ale lehké to nebylo, což také vysvětluje skóre 4:3, při kterém se misky vah plnily střídavě na tu či onu stranu. Ale uspěli a máme před posledním zápasem jistotu playoff.

Kvartet soupeřů uzavírá další ze skupiny tradičních - Saigon, asi v současné době nejsilnější a nejkompaktnější parta florbalistů v Krnově, ověšena již nejedním úspěchem. Nehrajeme naplno a tak nás drtivá porážka 1:11 až tak nemrzí, na druhou stranu i tak soupeř určitě ukázal, že do pootevřené obrany umí zasadit smrtící údery.

Jsme v playoff a co bude dál, vzhlížíme k losu, je milosrdný a zjišťujeme že budeme hrát opět s Karlovicemi.

Hned první nedělní mač začíná již v osm ráno, v prázdné hale je komorní atmosféra a paradoxně právě v ní se odehrává zápas který pečetí naši účast v turnaji v úspěch, vítězíme 2:0, ale sportovně dodám že zápas byl vyrovnaný a soupeř hrající ve čtyřech hráčích v poli si jistě zaslouží uznání. Pavouk playoff nám již přiděluje soupeře z nejtěžších a to doslova. Quittka III. Jsem považoval před začátkem turnaje za jednoho ze dvou hlavních favoritů na úspěch a tak moc jsem se zase nemýlil. Po výprasku 2:9 nás opět čeká Saigon, opět prohráváme, byť menším rozdílem 1:6, tato porážka nám určuje do posledního zápasu turnaje Florbalek.net Team.

Hraje se o 7. místo a asi i proto soupeř pojímá utkání v exhibičním duchu a tak si jeden nejmenovaný útočník se stejně nejmenovaným gólmanem vyměňují své posty. Snad nejen díky tomu vítězíme 3:1 a z turnaje si odnášíme 7. místo, které jsme asi nečekali :)

Co závěrem? Nezbývá než pogratulovat vítězům, z toho co jsem viděl tak zaslouženým, při absenci Lahvacz teamu hledala Tlupa Rampy McKváka se zařazenou pětkou v Krnově jen těžce konkurenci. Potešením a příslibem pro atraktivitu dalších turnajů je skutečnost, že týmy na 5.-15. místě jsou relativně vyrovnané a tak se na přednější umístění bude tlačit stále více teamů.

Závěrem bych chtěl poděkovat pořadatelům za hezký turnaj, soupeřům za Fair-play. A spoluhráčům za dobrou atmosféru na lavičce i na hřišti a úplně nejvíce fanouškům.

by Jenik

P.S. Štěpán byl nejlepší :)

Žádné komentáře: